Karma; Hindu/ Sanskrit kökenli bir kelimedir. “Bitirilmemiş iş, ödev” demektir. Türk –İslam kültüründe (Tasavvufta) “Kul Hakkı” olarak bilinir.
Karma, etkiler – tepkiler yasasıdır. Ne ektiysen onu biçersin. Hem hayat sürecin boyunca, hem de geçmiş yaşamlardan getirdiğin etkiler ve tepkilerin bütünüdür. Karma tek başına iyi veya kötü olarak yorumlanmaz. Karma, Dharma ( Doğruluk ) yasası ile netlik kazanır. Geçmiş yaşamında ne kadar doğru dürüst işler yaptın ve ödevlerini tamamladıysan o kadar ödülünü alırsın bu hayatta. Eğer bu hayatta doğru dürüst işler yapamadıysan, harita yapın ve gezegen kombinasyonlarıyla yine bu yapı yorumlanır.
Hayatında oluşan zorluk ve engeller, kısır döngüye dönmüş olaylar, haritanın retro ve sert açıları ile karmik olayları ve durumları bize tanımlar. Bu durumları anlamak çözmek için çaba sarf etmek kişi için bir şanstır.
İnsan, kendi ruhunu tanımak ve anlamak için geldiği bu dünyada veremediği, geçemediği sınavları vermek için çabalar (Onun için sınav dünyası diye tanımlanır bu hayat). Çünkü ruh mücadelecidir, sınavlardan geçmek ister. Kahramanın yolculuğunda insan; insan (unutan) ile başlayıp, İnsan-ı Kamil yolculuğu ve ruhun ışıldaması için gereken bir serüven için mücadele eder.
OĞUZHAN CEYHAN hocam, Karma Astroloji yapısını Türkiye’ye getiren, anlatan ve çok kıymetli insanları ve hocam ZEYNEP CEYHAN’ı da bu konuda yetiştiren kişidir. Kıymetli bilgileri ile donattığı her bir an için, emekleri için her ikisine de sonsuz teşekkürlerimi ve sevgilerimi sunarım.